Τι θα φάμε σήμερα???

Πήγαινε κάτω

Τι θα φάμε σήμερα???

Δημοσίευση από Melitsa Την / Το Τετ Σεπ 26, 2007 12:48 pm

Σκέφτηκα ότι όντας ανύπαντρες όλες μας (!!!), η μαγειρική δεν είναι κάτι που μας απασχολεί σε καθημερινή βάση! Σε περιπτωση όμως που κάποια έχει όρεξη για μαγειρεμα, εδώ θα υπάρχουν συνταγές για εύκολα, γρήγορα κ πολύ νόστιμα φαγητά! Καλή όρεξη σε όλες κ όλους!!!

Σήμερα θα φτιάξουμε ομελέτα φούρνου!! Λίγο παχυντική αλλά από γεύση κόλαση....!!!! Τα γράφω κ μου τρέχουν τα σάλια....

Ομελέτα φούρνου

Υλικά

* Τηγανιτές πατάτες (προαιρετικά)
* 4-5 αυγουλάκια
* 1 κρέμα γάλακτος μικρή
* 5-6 φέτες κασέρι
* 5-6 φέτες ζαμπόν
* 1 πιπεριά ψιλοκομμένη(οποιουδήποτε χρώματος)
* Λίγο γάλα
* Αλάτι
* Πιπέρι
* Ρίγανη

Ετοιμασία

1. Σε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους το οποίο έχουμε λαδώσει, στρώνουμε τις πατάτες, το ζαμπόν, το κασέρι και την πιπεριά.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπεροριγανίζουμε το μίγμα και το ρίχνουμε στο πυρέξ.
3. Ψήνουμε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο (ένδειξη για αέρα) στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

Σημ. Σερβίρεται με χωριάτικη σαλάτα και παγωμένη μπύρα.

_________________
"However far away, I will always love you,
I will always love you..."
avatar
Melitsa
Στρατηγος
Στρατηγος

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 495
Ηλικία : 33
Επάγγελμα : Αρχιτέκτονας
Registration date : 18/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τι θα φάμε σήμερα???

Δημοσίευση από scorpina Την / Το Τετ Σεπ 26, 2007 3:44 pm

Melitsa μου τέλεια ιδέα για ομελέτα!!!


Τώρα αν κάποια από εσάς μπει στον πειρασμό
να παραγγείλει πίτσα (500Kcal/κομμάτι κατά μέσο όρο) Shocked
μπορεί να ακολουθήσει αυτή τη συνταγή- και γρήγορη και light:

Υλικά
-Πίτες που χρησιμοποιούμε για σουβλάκια
-Κέτσαπ
-Βούτυρο
-Κασέρι light (π.χ. Milner, Fina)
-Ζαμπόν γαλοπούλας
-Πιπεριές
(Οι ποσότητες για τα υλικά κατά βούληση)

Εκτέλεση
Σαν βάση χρησιμοποιούμε τις πίτες για σουβλάκια. Αν είναι κατεψυγμένες τις ξεπαγώνουμε και τις αλείφουμε με λίγο βούτυρο (προαιρετικά) και κέτσαπ.
Κατόπιν βάζουμε σε κάθε πίτα μία φέτα κασέρι, ζαμπόν γαλοπούλας και πιπεριές κομμένες σε ροδέλες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.

Bon Apetit!


Έχει επεξεργασθεί από τον/την στις Παρ Σεπ 28, 2007 9:39 pm, 1 φορά
avatar
scorpina
Λοχιας
Λοχιας

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Registration date : 25/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τι θα φάμε σήμερα???

Δημοσίευση από korina Την / Το Τετ Σεπ 26, 2007 4:05 pm

Ε και οσο να ναι θελουμε και το γλυκο μας..ειδικα εμεις οι φανταρίνες.... Wink

Σοκολατόπιτα
Υλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνη σοκολάτα τριμμένη
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
4 αυγά
1 κουταλάκι μπεικιν
Ζάχαρη άχνη ή μερέντα


Ετοιμασία
Δουλεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
Ρίχνουμε την σοκολάτα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε στο μίγμα την μισή.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και στο τέλος την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ή αλείφουμε με μερέντα.
avatar
korina
Λοχιας
Λοχιας

Αριθμός μηνυμάτων : 347
Ηλικία : 34
Registration date : 18/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Φιλετάκια κοτόπουλου αλα κρεμ

Δημοσίευση από Melitsa Την / Το Πεμ Σεπ 27, 2007 10:47 am

Υλικά

* 1 κονσέρβα μανιτάρια (ή 2 αν πρόκειται για περισσότερα άτομα)
* 1 πακέτο φιλετάκια κοτόπουλο
* 2 κρέμες γάλακτος
* Λίγο σκόρδο τριμμένο
* Βούτυρο
* Αλάτι
* Πιπέρι
* Μαϊντανός (ένα μικρό ματσάκι)
* 3 κουταλιές σούπας κονιάκ
* Worchestershire sauce
* Κορν φλαουρ

Ετοιμασία

1. Σοτάρουμε τα φιλετάκια με το βούτυρο σε τηγάνι.
2. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια με το νερό τους και τον μαϊντανό.
3. Αφήνουμε να βράσουν μέσα στο νερό τους έως να το πιουν αρκετά, ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
5. Ρίχνουμε και την sauce (πολύ λίγο, ίσα-ίσα να πάρει η κρέμα γάλακτος το χρώμα της καραμέλας.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα φιλετάκια πρέπει να βράσουν μέσα στην κρέμα γάλακτος για μισή ώρα περίπου ώστε να μην είναι σκληρά. Αφού βράσουν αραιώνουμε 2 κουταλιές κορν φλαουρ, για να δέσει η σάλτσα και τέλος προσθέτουμε και το κονιάκ.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

_________________
"However far away, I will always love you,
I will always love you..."
avatar
Melitsa
Στρατηγος
Στρατηγος

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 495
Ηλικία : 33
Επάγγελμα : Αρχιτέκτονας
Registration date : 18/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τι θα φάμε σήμερα???

Δημοσίευση από korina Την / Το Πεμ Σεπ 27, 2007 3:16 pm

και μια σαλατουλα μαζι με το φαγητο...

Πατατοσαλάτα
Υλικά
5 μέτριες (προς μεγάλες) πατάτες
1/3 φλιτζάνι λάδι
1/3 φλιτζάνι ξύδι
1/3 φλιτζάνι ζουμί από τις πατάτες που έβρασαν
1 κύβο (κατά προτίμηση βοδινό)
1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο
Πιπέρι
Αλάτι


Ετοιμασία

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε τέταρτα και τις βράζουμε για 10-15 λεπτά (να τρυπιούνται αλλά πριν αρχίσουν να λιώνουν).
Τις μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα και με ένα πιρούνι τις τρίβουμε λίγο (όχι να γίνουν πουρέ) απλά να μην είναι τόσο μεγάλα κομμάτια.
Σ ένα μπρίκι βάζουμε όλα τα άλλα υλικά μας. Πιπέρι και αλάτι το καθορίζουμε εμείς, ανάλογα με τα γούστα μας. Επίσης, το ξύδι το καθορίζουμε εμείς. Ισως χρειαστεί λίγο παραπάνω.
Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, μέχρι να λιώσει ο κύβος, ρίχνουμε το μίγμα στις πατάτες και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Καλή επιτυχία!
avatar
korina
Λοχιας
Λοχιας

Αριθμός μηνυμάτων : 347
Ηλικία : 34
Registration date : 18/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Κέικ

Δημοσίευση από Natasa Την / Το Παρ Σεπ 28, 2007 2:27 pm

Το έχω κάνει άπειρες φορές σε πολλές παραλλαγές! Αν βάλετε τις σωστές ποσότητες θα έχετε σίγουρη επιτυχία!

ΚΕΙΚ (βασική συνταγή)

250 γραμ. βούτυρο
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι
4 αυγά
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
(ξύσμα πορτοκαλιού ή κακάο)
Χτυπάμε το βούτυρο. Αφού λιώσει προσθέτω τη ζάχαρη. Προσθέτω το γάλα. Προσθέτω τους κρόκους των αυγών. Ξεχωριστά χτυπάμε τα ασπράδια ώστε να γίνουν μαρέγκα. Τα προσθέτω και συνεχίζω να χτυπάω τη ζύμη. Προσθέτω το μπέικιν, τις βανίλιες, και το πορτοκάλι ή το κακάο.


tips: Αντί για ένα ποτήρι γάλα μπορείτε να βάλετε μισό γάλα και μισό πορτοκάλι
Αν το θέλετε σοκολατένιο βάλτε μαζί με το κακάο και σοκολάτα σε σκόνη
ΠΟλυ ωραίο είναι επίσης με χυμό μήλου και κανέλα
avatar
Natasa
Φανταρακι
Φανταρακι

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 89
Ηλικία : 33
Ατάκα : Άλλο αυτό!
Registration date : 18/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Double Chocolate Cookies

Δημοσίευση από Natasa Την / Το Παρ Σεπ 28, 2007 2:37 pm

Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και δεν θα θέλετε να φάτε άλλα μπισκότα...... Δε λέω τίποτα άλλο!!!!!!!!

Υλικά

* 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
* 1 κούπα λευκή ζάχαρη
* 2 κούπες σοκολάτα Gadbury (ρόφημα)
* 3 αυγά
* 1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
* 6 βανίλιες
* 250 γρ. φρέσκο βούτυρο
* 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
* 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
* 2 φακελάκια "σταγόνες" κουβερτούρα (συσκευασμένη σε όλα τα super markets)
* 150 γρ. φουντούκι (κοπανισμένο σε γουδί)



Ετοιμασία

1. Ανακατεύετε καλά με σύρμα ή απλό μίξερ.
2. Αφήνετε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει και κατόπιν το ανακατεύετε καλά με την ζάχαρη.
3. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την σοκολάτα Gadbury, τα αυγά, τις βανίλιες και το αλάτι.
4. Κατόπιν προσθέτετε στο μπολ το μείγμα βουτύρου και ζάχαρης, την μίση ποσότητα φουντουκιού και το ένα πακέτο κουβερτούρα.
5. Τέλος, προσθέτετε το γάλα σταδιακά μέχρι να πετύχετε μια παχύρρευστη ζύμη (να κρατάει λίγο).
6. Στρώνετε χαρτί ψησίματος σε ταψί, ρίχνετε μια κουταλιά από το μείγμα, πασπαλίζετε στο κέντρο με τριμμένο φουντούκι και απλώνετε μερικές σταγόνες κουβερτούρας.
7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (μεσαία σχάρα) στους 150-170 βαθμούς για 10-14 λεπτά.

-Μην απλώνετε το μείγμα στο σχήμα που θα θέλατε να έχει στο τέλος του ψησίματος καθώς το μείγμα απλώνει. Ρίξτε μια κουταλιά μείγματος και αφήστε το λίγο "φουσκωτό".
-Αν θέλετε σφιχτή την ζύμη και πιο σκληρά τα μπισκότα προσθέστε λιγότερο γάλα.


Tips: Στρώστε λαδόκολλα στο ταψί για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη
Με τη δόση αυτή θα βγουν γύρω στα 4 με 5 ταψιά
Τα μπισκότα απλώνουν πολυ γι'αυτό καλύτερα όταν τα βάζετε στο ταψί, βάλτε μια μικρή ποσότητα
avatar
Natasa
Φανταρακι
Φανταρακι

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 89
Ηλικία : 33
Ατάκα : Άλλο αυτό!
Registration date : 18/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τι θα φάμε σήμερα???

Δημοσίευση από Rozaki@ Την / Το Παρ Σεπ 28, 2007 11:14 pm

Λοιπόν επειδη αυτό το τόπικ έχει τουρλού τουρλού τις συνταγες κ δν μπορω να το κατατάξω κάπου παραπάνω παρακαλώ οι επόμενες συνταγες να γραφούν σε καινούτιο topic ανάλογα τη θεματικη ενότητα...


Ευχαριστώ
avatar
Rozaki@
Φανταρακι
Φανταρακι

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 68
Ηλικία : 30
Registration date : 18/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τηγανητό ρύζι (και χωρίς wok)

Δημοσίευση από Melitsa Την / Το Δευ Οκτ 01, 2007 12:37 pm

Υλικά

* 350 γρ. ρύζι BASMATI(μπορείτε αν θέλετε να βάλετε παραπάνω)
* 1 πακέτο φιλετίνια κοτόπουλου
* 1 πιπεριά κόκκινη και μία πράσινη
* 3 αυγά
* Λίγο τυρί τριμμένο
* Κάρυ
* Καλαμπόκι (όσο θέλετε)
* 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
* 12 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

Ετοιμασία

1. Βράζουμε το ρύζι (προσοχή όχι παραπάνω από 6-7 λεπτά για να μην είναι εντελώς μαλακό).
2. Χτυπάμε τα αυγά σε ομελέτα και προσθέτουμε το τυρί, τις πιπεριές, το μπέικον, λίγο αλάτι, τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, λίγο πιπέρι καγιέν και την αφήνουμε στην άκρη.
3. Τηγανίζουμε τα φιλετίνια (αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας πανέ στήθος κοτόπουλου, απλώς εγώ τα προτείνω για πιο γρήγορα), τα βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε την ομελέτα μας.
4. Καθώς τηγανίζουμε την ομελέτα, την κόβουμε σε μικρά κομματάκια ώστε να μπορεί να απλωθεί με το ρύζι όμορφα.
5. Ψιλοκόβουμετα φιλετίνια και όταν είναι έτοιμη η ομελέτα τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
6. Αν έχουμε wok μεταφέρουμε τα υλικά μας σ' αυτό αλλιώς συνεχίζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι.
7. Αυτή την στιγμή που τα έχουμε όλα τουρλού ρίχνουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά-σιγά κουταλιές από το ρύζι.
8. Σταματάμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε το κάρυ (τόσο ώστε το ρύζι να γίνει κίτρινο), συνεχίζω να προσθέτω ρύζι και να ανακατεύω έτσι ώστε στο τέλος το ρύζι να είναι περισσότερο από τα υπόλοιπα υλικά και φυσικά κίτρινο.

Ολα τα υλικά είναι προαιρετικά και μπορείτε να κάνετε τα ίδια με ότι υλικά θέλετε εσείς.
Προσέξτε στο τηγάνισμα του ρυζιού να χαμηλώσετε την φωτιά δηλ. αν τηγανίζατε όλα τα υλικά στο 3 όταν προσθέτετε το ρύζι θα κατεβάσετε την φωτιά στο 1-1,5.

Σερβίρεται με δροσερή σαλάτα και γλυκόξυνο κοτόπουλο (αν θέλετε) με έτοιμη σάλτσα UNCLE BEN'S .



Σήμερα είχα διάθεση για ριζότο! Ελπίζω να σας αρέσει κ σας!

[b]Όσο για το θέμα... Προτίμησα να ανοιξω ένα θέμα όπου κάθε μέρα θα πρότεινα διάφορες συνταγές κ όχι ανά κατηγορία... θα συνεχίσω κατ'αυτό τον τρόπο...Κ αν δεν σας αρέσει ας σβηστούν τα post μου.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την στις Δευ Οκτ 01, 2007 11:22 pm, 1 φορά

_________________
"However far away, I will always love you,
I will always love you..."
avatar
Melitsa
Στρατηγος
Στρατηγος

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 495
Ηλικία : 33
Επάγγελμα : Αρχιτέκτονας
Registration date : 18/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σαλάτα με λιαστές ντομάτες και μοτσαρέλα

Δημοσίευση από Melitsa Την / Το Δευ Οκτ 01, 2007 12:41 pm

Μπορούμε να συνοδεύσουμε το ριζότο μας κ με μία δροσερή σαλατούλα!!

Υλικά

* 1 σγουρό πράσινο λάχανο
* 1 ματσάκι ρόκα
* Λιαστές ντομάτες
* Φρέσκια βουβαλίσια μοτσαρέλα
* Ντοματίνια κομμένα στα δύο
* 1 αβοκάντο κομμένο σε μικρά κομμάτια
* 2-3 φέτες μπέικον (καβουρντισμένο)
* Λάδι
* Ξύδι
* Αλάτι
* Ρίγανη

Ετοιμασία

1. Κόβουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
2. Αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά μας (λάδι, ξύδι, αλάτι, ρίγανη) και περιχύνουμε την σαλάτα.
3. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για λίγο.

[b]

_________________
"However far away, I will always love you,
I will always love you..."
avatar
Melitsa
Στρατηγος
Στρατηγος

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 495
Ηλικία : 33
Επάγγελμα : Αρχιτέκτονας
Registration date : 18/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Φακές

Δημοσίευση από Melitsa Την / Το Τρι Οκτ 02, 2007 6:59 pm

Υλικά
1/2 κιλά φακές
3 ώριμες ντομάτες ή 1/2 κουτί ντοματάκια τριμμένα
2 κρεμμύδια
6 σκελίδες σκόρδο
3 φύλλα δάφνης
Ξύδι
Ρίγανη
1κούπα περίπου λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Ετοιμασία
Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τις φακές.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο περίπου νερό και ρίχνουμε μέσα τις φακές, τις ντομάτες, το σκόρδο, την δάφνη.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για όσο χρόνο χρειάζεται. Προς το τέλος προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
Oταν κλείσουμε την φωτιά προσθέτουμε την ρίγανη και το ξύδι.
Αλλη άποψη είναι να μην βάλουμε ξύδι και ρίγανη στην κατσαρόλα αλλά να αφήσουμε τον καθένα να βάλει στο πιάτο του κατά βούληση. Υπ' όψιν οτι η δάφνη όσο μένει στη βράση πικρίζει το φαγητό. Αν αυτό δεν το θέλουμε τότε ή βγάζουμε τη δάφνη νωρίς (περίπου 10 λεπτά αφού αρχίσει η βράση) ή τη βάζουμε στο τέλος μαζί με το αλατοπίπερο.

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή είδαμε να μαγειρεύουν στην Ηπειρο: Αντί για ντομάτα βάζουνε μια φλούδα κανέλα. Μπαίνει από την αρχή τής βράσης για να μετριαστεί στο μεταξύ το έντονο άρωμά της.

_________________
"However far away, I will always love you,
I will always love you..."
avatar
Melitsa
Στρατηγος
Στρατηγος

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 495
Ηλικία : 33
Επάγγελμα : Αρχιτέκτονας
Registration date : 18/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τονοσαλάτα

Δημοσίευση από Melitsa Την / Το Τρι Οκτ 02, 2007 7:02 pm

Συνοδεύουμε τις φακές μας με ωραιότατη τονοσαλάτα!!!

Υλικά
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
Μαρούλι
Κρεμμυδάκι φρέσκο
Καλαμπόκι κονσέρβα
Ανηθο
Μαγιονέζα
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Ετοιμασία
Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι του και τον βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσ8ετουμε το μαρούλι, τον άνηθο και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα, το καλαμπόκι, την μαγιονέζα και το λεμόνι.
Τα υλικά μπαίνουν στη σαλάτα "με το μάτι" ανάλογα τις προτιμήσεις σας.
Ο τόνος στο λάδι δίνει καλύτερη γεύση από αυτόν στο νερό.
Εκτός από το σερβίρισμα σε πιάτο, μπορεί να μπει και σε σάντουιτς.

_________________
"However far away, I will always love you,
I will always love you..."
avatar
Melitsa
Στρατηγος
Στρατηγος

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 495
Ηλικία : 33
Επάγγελμα : Αρχιτέκτονας
Registration date : 18/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τρικολόρε πένες με ψαρονέφρι και φασκόμηλο

Δημοσίευση από Melitsa Την / Το Δευ Οκτ 08, 2007 4:04 pm

Υλικά
800 gr. ψαρονέφρι
500 gr. πένες πολύχρωμες
1 κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα φασκόμηλο
20 φέτες μπέϊκον
2 καρότα
2 κονσέρβες μανιτάρια ολόκληρα μικρά
Βούτυρο
1/2 ποτηράκι άσπρο κρασί
Regato

Ετοιμασία
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες και το τηγανίζουμε στο βούτυρο μαζί με το σκόρδο και το φασκόμηλο.
Οταν είναι έτοιμο βγάζουμε και πετάμε το σκόρδο και το φασκόμηλο και τοποθετούμε σε ένα πιάτο το ψαρονέφρι.
Στο τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια και μετά από λίγο το μπέικον και το καρότο (το έχουμε τρίψει στον τρίφτη που βγαίνει σαν μακαρόνι) και όταν γίνουν ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο βούτυρο, σβήνουμε με το κρασί και μετά από 3 λεπτά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε άλλα 3 λεπτά και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα που έχουμε βράσει και βουτυρώσει τις πένες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρεγκάτο.


Επιστρέφοντας, αποφάσισα να φτιάξουμε ένα πιο "δύσκολο" και ντελικάτο πιάτο! Το έφτιαξα στον καλό μου όταν τον είδα τελευταία φορά και ξετρελάθηκε! Καλή όρεξη σε όλους!

_________________
"However far away, I will always love you,
I will always love you..."
avatar
Melitsa
Στρατηγος
Στρατηγος

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 495
Ηλικία : 33
Επάγγελμα : Αρχιτέκτονας
Registration date : 18/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σπανακόρυζο

Δημοσίευση από Melitsa Την / Το Τρι Οκτ 09, 2007 6:49 pm

Εφτασε ο χειμώνας, τα κρύα ξεκίνησαν κ πρέπει να μαζέψουμε δυνάμεις... Γι'αυτό σήμερα θα φάμε κάτι όχι τόσο γευστικό αλλά πολύ θρεπτικό κ με ελάχιστες θερμίδες! Αν το συνοδέψετε με φετούλα κ φρέσκο ψωμί ίσως κ να σας αρέσει! Εγώ πάντως το λατρεύω!

Υλικά

* 1 1/2 κιλό σπανάκι φρέσκο ή 1 κιλό κατεψυγμένο σε φύλλα
* 1 κρεμμύδι
* 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
* Ανηθο αρκετό
* 2 φλιτζανάκια ρύζι Καρολίνα
* 1 κούπα λάδι
* Αλάτι
* Πιπέρι

Ετοιμασία

1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε το σπανάκι εάν είναι φρέσκο και το στραγγίζουμε.
2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και 1/2 κούπα νερό.
3. Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι και μόλις ζεσταθεί το νερό ρίχνουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατέβουμε.
4. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Δοκιμάστε το με μπόλικο λεμόνι.Καλή σας όρεξη!

_________________
"However far away, I will always love you,
I will always love you..."
avatar
Melitsa
Στρατηγος
Στρατηγος

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 495
Ηλικία : 33
Επάγγελμα : Αρχιτέκτονας
Registration date : 18/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Καρμπονάρα

Δημοσίευση από Melitsa Την / Το Πεμ Νοε 15, 2007 6:09 pm

Υλικά
450 γρ. μακαρόνια (σπαγγέτι)
350 γρ. μπέικον (ψαχνό) ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
25 γρ. βούτυρο
5 κουταλιές άσπρο κρασί
3 αυγά
75 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι


Ετοιμασία
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε το μπέικον, το σκόρδο και το κρεμμύδι για 4 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε την σάλτσα στην φωτιά για άλλα 4 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι ενώ παραμένει ζεστό και προσθέτουμε τα αυγά (αφού πρώτα τα χτυπήσουμε με την παρμεζάνα).
Τα ανακατεύουμε ώστε να αλειφθεί παντού το αυγό και να ψηθεί λίγο.


Καλή σας όρεξη!!

_________________
"However far away, I will always love you,
I will always love you..."
avatar
Melitsa
Στρατηγος
Στρατηγος

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 495
Ηλικία : 33
Επάγγελμα : Αρχιτέκτονας
Registration date : 18/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Κοτόπιτα σφολιάτας

Δημοσίευση από Melitsa Την / Το Τρι Νοε 20, 2007 10:00 am

Υλικά

• 2 στήθη κοτόπουλου
• Ζαμπόν
• Τυρί (μαλακό)
• Τυρί παρμεζάνα
• Ντομάτες
• Πιπεριές
• 1 κρέμα γάλακτος
• 2 φύλλα σφολιάτας
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Ρίγανη
• Λάδι

Ετοιμασία

1. Βράζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε μικρά κομμάτια.

2. Σε ένα μπόλ ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το ζαμπόν, το τυρί σε κύβους και προσθέτουμε το κοτόπουλο.

3. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

4. Στο τέλος περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.

5. Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν αρκετά πλατιά. Τοποθετούμε τη μισή γέμιση κατά μήκος αφήνοντας αρκετό περιθώριο στα πλαϊνά.

6. Στη συνέχεια χαράζουμε με μαχαίρι τα πλαϊνά της σφολιάτας προσέχοντας να μη φτάνουν οι χαρακιές ως τη γέμιση. Τυλίγουμε από τη μία πλευρά τοποθετώντας μία λωρίδα από δεξιά πάνω σε μία λωρίδα από αριστερά δημιουργώντας έτσι κάτι σαν πλεξίδα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και την υπόλοιπη γέμιση με το άλλο φύλλο σφολιάτας.

7. Τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με λάδι και ψήνουμε στους 180°C για αρκετή ώρα (μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα όλα τα φύλλα της σφολιάτας).

Καλη σας όρεξη!

_________________
"However far away, I will always love you,
I will always love you..."
avatar
Melitsa
Στρατηγος
Στρατηγος

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 495
Ηλικία : 33
Επάγγελμα : Αρχιτέκτονας
Registration date : 18/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Κεφτέδες από όσπρια

Δημοσίευση από Melitsa Την / Το Πεμ Νοε 22, 2007 3:51 pm

Υλικά
• Οσπρια (ρεβίθια, ή κίτρινη φάβα, ή ξερά μπιζέλια, ή κουκιά-ένα είδος κάθε φορά-)
• Ένα κύβο λαχανικών ή αλάτι
• 1 μέτρια ντομάτα τριμμένη για κάθε 250 γρ. όσπριου
• 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο για κάθε 250 γρ. όσπριου
• Τριμμένη φρυγανιά όσο πάριε (περίπου 1/2 κούπα για κάθε 250 γρ. όσπριου)
• Μπαχαρικά (πάπρικα, πιπέρι, μπούκοβο)
• Μυρωδικά (ότι σας αρέσει όπως άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο)
• Λίγη σόδα
• Αλεύρι (για το τηγάνισμα)
• Λάδι (για το τηγάνισμα)


Ετοιμασία
1. Βράζουμε τα όσπρια μέχρι να μαλακώσουν.
2. Προς το τέλος προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών ή απλώς αλατίζουμε.
3. Σουρώνουμε τα όσπρια, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα λιώνουμε με το πιρούνι (εκτός από τις φάβες).
4. Βάζουμε τα βρασμένα όσπρια σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα δουλεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για μία ώρα περίπου. (Αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε το μίγμα από την προηγούμενη μέρα).
5. Πλάθουμε το μίγμα σε μεγάλους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

"Μετά από όσα ακούγονται για το κρέας (από χοληστερίνη έως τρελές αγαλάδες) ακόμα και τους κλασικούς κεφτέδες μπορούμε να τους δούμε κάπως αλλιώς!"
Κυριακή Διαμαντοπούλου
Καλη σας ορεξη!

_________________
"However far away, I will always love you,
I will always love you..."
avatar
Melitsa
Στρατηγος
Στρατηγος

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 495
Ηλικία : 33
Επάγγελμα : Αρχιτέκτονας
Registration date : 18/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης