Πάροςςςςςς

Πήγαινε κάτω

Πάροςςςςςς

Δημοσίευση από lila Την / Το Κυρ Σεπ 30, 2007 7:25 pm

Η Πάρος σαφώς και αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές είτε με σύντροφο είτε με παρέα. Πρόκειται για ένα από τα πιο τουριστικά νησιά των Κυκλάδων και αυτό γιατί ο επισκέπτης εδώ έχει τη δυνατότητα να περάσει ήρεμες, γαλήνιες στιγμές και έντονη νυχτερινή ζωή. Υπάρχουν φανταστικές παραλίες, πολλά και σημαντικά αξιοθέατα και μνημεία, πολλές επιλογές για διαμονή και διασκέδαση και τέλος, επειδή η Πάρος βρίσκετε στη μέση των Κυκλάδων, μπορείτε να συμμετάσχετε σε ημερήσιες εκδρομές προς άλλα νησιά.
Οι Πάρος είναι γεμάτη από εξαιρετικές παραλίες για όλα τα γούστα. Και παραλίες για ηρεμία και χαλάρωση, αλλά και παραλίες με beach bars και έντονη διασκέδαση.Στα βόρεια του νησιού:
Λιβάδια:Είναι η δημοφιλής και πολυσύχναστη παραλία στη βόρεια πλευρά της Παροικιάς, στην θέση Λιβάδια. Εκτεταμένη αμμουδιά με πεντακάθαρα νερά, οργανωμένη τουριστικά. Κατά μήκος της, συναντάμε μαγαζιά κάθε είδους.

Κριός:Η παραλία του Κριού (2 χλμ. απόσταση από το κέντρο της Παροικιάς), στη βόρεια πλευρά του κόλπου της Παροικιάς, είναι μία μεγάλη αμμουδιά με πεντακάθαρη θάλασσα. Υπάρχουν εστιατόρια και μπαράκια. Πρόσβαση: Με καραβάκι (τακτικά δρομολόγια) από το λιμάνι της Παροικιάς ή με δικό σας μεταφορικό μέσο, οδικώς.

Μαρτσέλο:Μεγάλη αμμουδιά που αποτελεί συνέχεια της παραλίας του Κριού. Απέχει 2,5 χλμ. από το κέντρο της Παροικιάς. Υπάρχουν εστιατόρια και μπαράκια. Πρόσβαση: Με καραβάκι (τακτικά δρομολόγια) από το λιμάνι της Παροικιάς ή με δικό σας μεταφορικό μέσο, οδικώς.

Καμίνια:Μεγάλη αμμουδιά, στο βόρειο άκρο του κόλπου της Παροικιάς. Αποτελεί συνέχεια της παραλίας Μαρτσέλο. Πολύ κοντά, στο ακρωτήρι του Αγίου Φωκά, βρίσκεται και η σπηλιά του Αρχίλοχου, μία μεγάλη τρύπα στην σχεδόν κάθετη ακτή. Εδώ, σύμφωνα με την παράδοση,αναζητούσε την έμπνευση ο μεγάλος ποιητής της αρχαιότητας. Πρόσβαση: Με καραβάκι (τακτικά δρομολόγια) από το λιμάνι της Παροικιάς ή με δικό σας μεταφορικό μέσο, οδικώς.

Σουβλιά:Μεγάλη αμμουδιά, στο βόρειο άκρο του κόλπου της Παροικιάς. Αποτελεί συνέχεια της παραλίας Μαρτσέλο. Πολύ κοντά, στο ακρωτήρι του Αγίου Φωκά, βρίσκεται και η σπηλιά του Αρχίλοχου, μία μεγάλη τρύπα στην σχεδόν κάθετη ακτή. Εδώ, σύμφωνα με την παράδοση, αναζητούσε την έμπνευση ο μεγάλος ποιητής της αρχαιότητας. Πρόσβαση: Με καραβάκι (τακτικά δρομολόγια) από το λιμάνι της Παροικιάς ή με δικό σας μεταφορικό μέσο, οδικώς.

Παρασπόρος:Πολύβουη αμμουδιά, νότια της Παροικιάς (2,5 χλμ περίπου από το κέντρο της Παροικιάς), οργανωμένη τουριστικά, ιδιαίτερα αγαπητή στους νέους. Υπάρχουν εστιατόρια και μπαράκια.Πρόσβαση: Με λεωφορείο μέχρι τον δημόσιο δρόμο ή με δικό σας μεταφορικό μέσο.

Αγία Ειρήνη:Βρίσκεται νότια της Παροικιάς, σε απόσταση 4 χλμ. από το κέντρο της Παροικιάς. Προστατευμένη αμμουδιά με φοινικόδενδρα που της δίνουν ένα εξωτικό χρώμα. Πρόσβαση: Με λεωφορείο μέχρι τον δημόσιο δρόμο ή με δικό σας μεταφορικό μέσο.

Πούντα:Όμορφες συνεχόμενες μικρές παραλίες, στον ομώνυμο παραθεριστικό οικισμό, 8,5 χλμ. νότια της Παροικιάς. Η Πούντα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Αντίπαρο, από την οποία την χωρίζει μόλις ένα ναυτικό μίλι. Από την Πούντα φεύγουν τα ferry-boat που συνδέουν την Πάρο με την Αντίπαρο. Υπάρχουν ξενοδοχεία, καφενεία, ταβέρνες, surf club και σχολή καταδύσεων.

Στα ανατολικά του νησιού:
Πιπέρι:Η αμμουδιά του Πιπεριού βρίσκεται μέσα στη Νάουσα και είναι η αγαπημένη παραλία των Ναουσαίων.

Μοναστήρι:Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του κόλπου της Νάουσας και είναι από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου. Υπάρχουν εστιατόρια και μπαράκια που προσελκύουν τη νεολαία. Πρόσβαση: Με καραβάκι από την Νάουσα ή οδικώς, με δικό σας μεταφορικό μέσο.

Κολυμπήθρες:Όμορφη και ήσυχη αμμουδιά, στο δυτικό τμήμα του κόλπου της Νάουσας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι βράχοι από γρανίτη που εξ αιτίας της αποσάθρωσης έχουν πάρει διάφορα σχήματα και δημιουργούν φυσικές κοιλότητες που γεμίζουν με θαλασσινό νερό και μοιάζουν με κολυμπήθρες. Υπάρχουν εστιατόρια. Πρόσβαση: Με καραβάκι από την Νάουσα ή οδικώς, με δικό σας μεταφορικό μέσο.

Σάντα Μαρία:Η παραλία Σάντα Μαρία (2 χλμ. από την Νάουσα) είναι μία εκτεταμένη αμμουδιά με πεντακάθαρη θάλασσα. Υπάρχουν ταβέρνες και οργανωμένα θαλάσσια σπορ.Πρόσβαση: Με λεωφορείο ή δικό σας μεταφορικό μέσο.

Aμπελάς:Μικρή προστατευμένη αμμουδιά στο ομώνυμο ψαροχώρι, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Νάουσας. Υπάρχουν παραθαλάσσια ταβερνάκια.

Στα δυτικά του νησιού:
Μώλος:Προστατευμένη αμμουδιά με λίγα δένδρα, στον ομώνυμο παραλιακό οικισμό. Υπάρχουν παραθαλάσσιες ταβέρνες

Πίσω Λιβάδι:Πεντακάθαρη αμμουδιά με θαλασσόδενδρα (αρμυρίκια) που προσφέρουν την σκιά τους στους κολυμβητές, στο ομώνυμο χωριό. Υπάρχουν ταβέρνες και μπαράκια.

Λογαράς: Δίπλα σχεδόν στο Πίσω Λιβάδι βρίσκεται η μεγάλη αμμουδιά του Λογαρά που έχει χαρακτηριστεί με γαλάζια σημαία και είναι ιδανική για κολύμπι, ψαροτούφεκο και όλα τα θαλάσσια σπορ. Υπάρχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφενεία, ταβέρνες και μπαράκια πάνω στο κύμα.

Πούντα: Η παραλία της Πούντας είναι ένα χρυσό μισοφέγγαρο αμμουδιάς που συγκεντρώνει τις προτιμήσεις κυρίως νέων ανθρώπων. Υπάρχουν beach-bar και οργανωμένα θαλάσσια σπορ.Νέα Χρυσή Ακτή: Εκτεταμένη αμμουδιά που έχει χαρακτηριστεί με γαλάζια σημαία. Η Νέα Χρυσή Ακτή είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο σαν μία από τις ιδανικότερες παραλίες της Μεσογείου για θαλάσσια σπορ και ιδιαίτερα για wind-surf. Στις αρχές της δεκαετίας του '90, η Νέα Χρυσή Ακτή καθιερώθηκε σαν ιδεώδης τόπος για την διεξαγωγή του ετήσιου παγκόσμιου πρωταθλήματος wind-surf που γίνεται στις αρχές Αυγούστου. Έχει εξαιρετική οργάνωση και υποδομή με καταλύματα κάθε είδους και εξοπλισμένο surf-club (ενοικίαση και φύλαξη σκαφών, σκάφη διάσωσης, μαθήματα σε αρχάριους και προχωρημένους).

Χρυσή Ακτή:Η αμμουδιά της Χρυσής Ακτής, από τις ομορφότερες του νησιού και η μεγαλύτερη παραλία της Πάρου, είναι πραγματικός παράδεισος γι' αυτούς που λατρεύουν την θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ. Οι συνθήκες είναι ιδανικές για ιστιοπλοϊκές δραστηριότητες. Έχει χαρακτηριστεί με γαλάζια σημαία, έχει άριστη υποδομή, σύγχρονα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, surf-clubs, εστιατόρια και μπαράκια.

Στα ανατολικά του νησιού: (πάλι)
Δρυός: Όμορφη παραλία, στο ομώνυμο γραφικό χωριό με την πλούσια βλάστηση και τα τρεχούμενα νερά. Υπάρχουν παραθαλάσσιες ταβέρνες και μπαράκια.

Φάραγγας:Προστατευμένη αμμουδιά, οργανωμένη τουριστικά. Υπάρχει παραλιακό μπαράκι. Πρόσβαση: Βατοί χωματόδρομοι από την Αλυκή και τον περιφερειακό δρόμο.

Τα μνημεία της Πάρου πολλά και διάφορα..όπως η Παναγία η Εκατονταπυλιανή, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαίο Εργαστήριο Κεραμεικής, η Παλαιοχριστιανική Βασιλική, το Βυζαντινό Μουσείο της Νάουσας, το Λαογραφικό Μουσείο της Νάουσας, το Ενετικό Κάστρο της Νάουσας.

Συγκοινωνίες:
Η Πάρος συνδέεται με τακτική συγκοινωνία με τον Πειραιά, την Ραφήνα, τις υπόλοιπες Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη (με F/B, καταμαράν και ιπτάμενα δελφίνια) και έχει αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Η διάρκεια του θαλάσσιου ταξιδιού από τον Πειραιά είναι 4,5 ώρες με F/B και 2,5 - 3 ώρες με τα πλοία σύγχρονης τεχνολογίας.

Πού μπορείται να μείνετε:αν θέλετε εύκολη πρόσβαση στο λιμάνι τότε μείνετε στην Παροικιά αλλιώς προτιμήστε την Νάουσσα που είναι και η καρδιά της νυχτερινής ζωης..
Προτείνω 2 καταλύμματα για αρχή

sunny http://paros.steliamare.com/greek/index.html(Νάουσσα)

sunny http://www.onarstudios.gr/ (Παροικιά)

Η Πάρος φημίζεται και για την νυχτερινή της ζωή ιδίως η περιοχή της Νάουσσας, με τα καταπληκτικά στενάκια και τα απίστευτα bars που μένουν ανοιχτά με τις πρώτες πρωϊνές ώρες..


Προτεινόμενα κατ'εμέ Arrow Barbarosa,Shark,Agosta

Και αν πεινάσαμε..
Για φαγητό πολλά και διάφορα αφού σε κάθε στενάκι και δρομάκι θα σας μείνουν αξέχαστες μυρωδιές απο βάφλα μέχρι ψάρια (και κάθε λογής φαγητά!!)
Προτεινόμενο εστιατόριο που θυμίζει Μεσόγειο La Pasteria Arrow http://www.lapasteria.gr/paros/index.htm

Μή ξεχάσετε να πάρετε από Πάρο σφουγγάρια, μπιχλιμπίδια για το λαιμό, (απο το Punda Beach στην είσοδο).Το κρασί ρέει άφθονο και η μυρωδιά των φρεσκοτηγανισμένων ψαριών σου ανοίγει την όρεξη οπότε μήν αντισταθείτε στον πειρασμό δοκιμάστε κάθε είδους λιχουδιά!

Καλό Ταξίδι!!!!
avatar
lila
Φανταρακι
Φανταρακι

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 57
Ηλικία : 38
Επάγγελμα : geia sou souulaaaaaaaaaa
Registration date : 24/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Πάροςςςςςς

Δημοσίευση από Επισκέπτ Την / Το Πεμ Οκτ 04, 2007 10:05 am

Mia psifo apo emena stin Paro

Επισκέπτ
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης