Fantarines
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γλυκά Ψυγείου

Πήγαινε κάτω

Γλυκά Ψυγείου Empty Γλυκά Ψυγείου

Δημοσίευση από scorpina Τετ Οκτ 03, 2007 3:43 pm

Cheese Cake

Για τη βάση:

- 1 πακέτο Πτι-Mπερ
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κ. γλ. ζάχαρη


Για την κρέμα:

- 350 γρ. ζάχαρη
- 8 αβγά
- 1 κιλό σαντιγί χτυπημένη
- 8 φύλλα ζελατίνας
- 1 κιλό τυρί κρέμα Philadelphia


Για το σιρόπι:

- Μισό κιλό φράουλες καθαρισμένες
- 1φλ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. νερό
- Λίγες σταγόνες λεμονιού
- Μισό κιλό φράουλες για το γαρνίρισμα



Εκτέλεση

Xτυπάτε στο μπλέντερ τα Πτι-Mπερ με 1 κ.γλ. ζάχαρη.
Zεσταίνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα. Mόλις λιώσει προσθέτετε το τρίμμα μπισκότου και το αφήνετε μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο.
Bάζετε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Tο βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάτε με μίξερ τα αβγά με τα 350 γρ. ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει αφράτο.
Bάζετε τις ζελατίνες για 3-4 λεπτά σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.
Μετά τις διαλύετε σε ένα μπολάκι με 30 γρ. βραστό νερό.
Προσθέτετε τη ζελατίνα στο μείγμα των αβγών σιγά σιγά χτυπώντας συνεχώς για να μην παγώσει. Προσθέτετε το Philadelphia και χτυπάτε το μείγμα στο μίξερ μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Mε το χέρι ή με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτετε σιγά σιγά τη σαντιγί.
Όταν η βάση κρυώσει, την ξεφορμάρετε και τη βάζετε σε μια πιατέλα. Bάζετε από επάνω την κρέμα, σε στρώσεις, λειαίνοντας τα τοιχώματα με μια σπάτουλα.
Για το σιρόπι, βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση.
Ρίχνετε και τις φράουλες, ανακατεύετε και με ένα πιρούνι τις διαλύετε.
Τα αφήνετε να πάρουν μία βράση.
Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και το περιχύνετε στην κρέμα.
Γαρνίρετε με τις φράουλες και σερβίρετε.
scorpina
scorpina
Λοχιας
Λοχιας

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Registration date : 25/09/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γλυκά Ψυγείου Empty Απ: Γλυκά Ψυγείου

Δημοσίευση από scorpina Κυρ Νοε 04, 2007 4:25 pm

Χαλβάς με μπανάνα

- 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/2 κουταλάκι κάρδαμο τριμμένο
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 4 μέτριες ώριμες μπανάνες, καθαρισμένες και λιωμένες
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη



Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις μπανάνες και
μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύνοντας συνεχώς για να μην
κολλήσουν. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ή μέχρι οι μπανάνες να
αποκτήσουν καφετί χρώμα και καραμελώσουν.
Προσθέτουμε λίγο ακόμη βούτυρο, αν είναι απαραίτητο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και το κάρδαμο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στρώνουμε το χαλβά σε βαθύ, μεγάλο πιάτο ή σε παραλληλόγραμμη φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα ή σοκολατα γάλακτος
scorpina
scorpina
Λοχιας
Λοχιας

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Registration date : 25/09/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γλυκά Ψυγείου Empty Απ: Γλυκά Ψυγείου

Δημοσίευση από scorpina Κυρ Νοε 04, 2007 4:29 pm

Μους με γεύση καρύδα

50 γρ. ψίχα από καρύδα, τριμμένη
150 ml βραστό νερό
75 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. της σούπας ρούμι καρύδα (Malibu)
75 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη
2 ασπράδια αυγών
Λίγο αλάτι
κεράσια ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας



Αναμιγνύουμε την καρύδα, το νερό και τη μισή ζάχαρη σε ένα μικρό
κατσαρολάκι και βράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι το μίγμα να δέσει και να
πιεί το υγρό. Αφήνουμε τότε να κρυώσει και προσθέτουμε το χυμό του
λεμονιού και το ρούμι, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε τα ασπράδια σε
μαρέγκα, προσθέτοντας το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη, σταδιακά.
Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μίγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε
ελαφρά. Αδειάζουμε σε μία φόρμα μακρόστενη για κέικ και τοποθετούμε στο
ψυγείο για 6-8 ώρες, ή όλο το βράδυ, μέχρι να κρυώσει καλά.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε κομμένο σε φέτες, συνοδεύοντας με το φρούτο της επιλογής σας
scorpina
scorpina
Λοχιας
Λοχιας

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Registration date : 25/09/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γλυκά Ψυγείου Empty Απ: Γλυκά Ψυγείου

Δημοσίευση από scorpina Κυρ Νοε 04, 2007 4:31 pm

Παγωτό γιαούρτι με πορτοκάλι


  • 450 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι


  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα μας σε μία μεταλλική φόρμα παγωτού με καπάκι.
  3. Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο και κάθε τόσο ανακατεύουμε με ένα
    πιρούνι (από τις άκρες της φόρμας προς το κέντρο) ώστε να παγώσει
    παντού ομοιόμορφα.
scorpina
scorpina
Λοχιας
Λοχιας

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Registration date : 25/09/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γλυκά Ψυγείου Empty Απ: Γλυκά Ψυγείου

Δημοσίευση από scorpina Δευ Νοε 05, 2007 10:03 pm

Lemon Pie

Χυμό απο 5 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
2 κουτιά κρέμα γάλακτος
2 πακέτα μπισκότα digestive, ή, πτι-μπερ

1.
Παίρνετε τα μπισκότα, τα θρυμματίζετε, και τα πατικώνετε σε ένα ταψάκι μαζί με λίγο λιωμένο βούτυρο.
2. Στίβετε τα 5 λεμόνια και τα ρίχνετε μέσα στο ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτετε και το ξύσμα από το 1 λεμόνι.
3.Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνουν σαντιγύ.
4. Προσθέτετε τη σαντιγύ στο μείγμα χυμού&ζαχαρούχου και ανακατεύετε καλά.
5. Το ρίχνετε πάνω στη βάση από τα τριμμένα μπισκότα και το βάζετε στο ψυγείο.
scorpina
scorpina
Λοχιας
Λοχιας

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Registration date : 25/09/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης