Fantarines
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Chocomania!

Πήγαινε κάτω

Chocomania! Empty Chocomania!

Δημοσίευση από scorpina Δευ Νοε 05, 2007 9:47 pm

Σουφλέ σοκολάτας (6 μερίδες)

125 γρ βουτυρο
150 γρ κουβερτουρα
3/4 κουπας ζαχαρη αχνη
3-4 αυγα
3 κουτ. σουπας αλευρι
βανιλια


Μεχρι
να λιωσει η κουβερτουρα και το βουτυρο στο μπεν μαρι, εμεις
ανακατευουμε τα ασπραδια με τη ζαχαρη. Προσθετουμε τους
κροκους, το αλευρι και τη βανιλια. Στη συνεχεια τα ανακατευουμε ολα
μαζι με τη λιωμενη σοκολατα. Γεμιζουμε τα φορμακια και ψηνουμε στους
200-220 βαθμους για 15'. Σερβιρουμε με παγωτό βανίλια, ή, σοκολάτα.
Chocomania! 32345
scorpina
scorpina
Λοχιας
Λοχιας

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Registration date : 25/09/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Chocomania! Empty Απ: Chocomania!

Δημοσίευση από scorpina Δευ Νοε 05, 2007 10:08 pm

Μπισκότα με σοκολάτα και μαρμελάδα

2 πακέτα μπισκότα μιράντα
1 βαζάκι μαρμελάδα πορτοκάλι
200γρ. κουβερτούρα
Ινδοκάρυδο

Πασαλείβουμε 3 μπισκότα με μαρμελάδα και τα ενώνουμε το ένα πάνω στο άλλο σαν σάντουιτς.
Τα βουτάμε στη σοκολάτα που έχουμε λιώσει τα περνάμε από το ινδοκάρυδο και βάζουμε το μικρό "σάντουιτς" σ ένα πυρέξ.
Κάνουμε
έτσι και με τα υπόλοιπα μπισκότα και αφού τελειώσουμε βάζουμε το πυρεξ
στο ψυγείο για μια ολόκληρη μέρα
scorpina
scorpina
Λοχιας
Λοχιας

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Registration date : 25/09/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Chocomania! Empty Απ: Chocomania!

Δημοσίευση από scorpina Τρι Νοε 06, 2007 11:19 pm

Σοκολατάκια με Ασπρη Σοκολάτα και Αμύγδαλα

* 450 γρ. Ζάχαρη
* 175 γρ. Νερό
* 405 γρ. (εβαπορέ) Γάλα
* 100 γρ. Βούτυρο
* 175 γρ. (σε κομματάκια) άσπρη Σοκολάτα γάλακτος
* 100 γρ. Φλούδες Αμυγδάλου

Σε κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη, το νερό, το γάλα και το βούτυρο.
Ζεσταίνετε σιγά - σιγά και ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη καλά.
Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και βράζετε για λίγα λεπτά να πήξει το μίγμα.
Βγάζετε από τη φωτιά και ακουμπάτε το κατσαρολάκι σε φαρδύ μπολ με κρύο νερό. (Αυτό γίνεται για να σταματήσει γρήγορα ο βρασμός της ζάχαρης για να μην κρυσταλλιάσει). Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για 2 - 3 λεπτά και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε καλά να λιώσει η σοκολάτα.
Χτυπάτε ελαφρά με πιρούνι, να αρχίσει να πήζει το μίγμα, και το
αδειάζετε σε τετράγωνο βουτυρωμένο ταψάκι (20,5 εκ. η κάθε πλευρά).
Ισιώνετε με σπάτουλα και χαράζετε με μαχαίρι σε τετραγωνάκια όσο ακόμα
είναι μαλακό. Βάζετε στο ψυγείο να πήξει. Κόβετε σε κομματάκια και
βάζετε σε φοντανιέρα ή τα προσφέρετε σε κουτί σαν δώρο.
ΣΗΜ.: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καφέ σοκολάτα γάλακτος αντί της
άσπρης και να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με άλλους ξηρούς καρπούς ή
και αποξηραμένα φρούτα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
scorpina
scorpina
Λοχιας
Λοχιας

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Registration date : 25/09/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης