Fantarines
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ!

Πήγαινε κάτω

ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ! Empty ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ!

Δημοσίευση από Melitsa Πεμ Νοε 15, 2007 6:01 pm

ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ!
Υλικά


8 ασπράδια αυγών (1 κούπα

1 κούπα ζάχαρη

1/2 κουταλάκι κρεμόριο ή 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

1/4 κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου

2 1/2 κούπας αμύγδαλα αλεσμένα (300 γρ.)

3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη

για τη γέμιση

800 γρ. σαντιγί έτοιμη ή 2 κούπες κρέμα γάλακτος

1/4 κούπας ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια

για το στόλισμα

1 1/2 κούπας σάλτσα με κεράσια

50 γρ. νιφάδες σοκολάτας

100 γρ. αμυγδαλάκι καβουρντισμένο

Ατομα: 16

Χρόνος προετοιμασίας: 30'

Χρόνος ψησίματος: 30'


Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ (στη δυνατή ταχύτητα) τα ασπράδια με το κρεμόριο, να πήξουν και να αφρατέψουν. Εάν δεν έχετε κρεμόριο, ρίξτε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού, ενώ χτυπιούνται τα ασπράδια. Ρίξτε κατόπιν λίγη λίγη τη ζάχαρη και την εσάνς πικραμύγδαλου και χτυπήστε, ώσπου να επιτύχετε μαρέγκα σφικτή, να στέκεται σε όποιο σχήμα της δώσετε. Ανακατεύοντας απαλά μ' ένα κουτάλι, ρίξτε λίγα λίγα τα αλεσμένα αμύγδαλα και τη φρυγανιά και ενώστε τα με την μαρέγκα, προσέχοντας να μη ξεφουσκώσει. Ψήστε το μίγμα σε στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35'-40' και κόψτε το παντεσπάνι, αφού κρυώσει, σε σχήμα καρδιάς με ένα πατρόν από χαρτόνι. Χωρίστε το ορίζόντια σε δύο πάτους. Ενώστε τους σε μια πιατέλα, απλώνοντας ενδιάμεσα αρκετή σαντιγί. Καλύψτε την επιφάνεια με σαντιγί και βάζοντας την υπόλοιπη σε κορνέ με μύτη αστέρι, σχεδιάστε τριγύρω την περιφέρεια της καρδιάς, βγάζοντας μια γιρλάντα ζιγκ ζαγκ. Καλύψτε επίσης με σαντιγί το τοίχωμα της καρδιάς τριγύρω. Απλώστε στην επιφάνεια τη σάλτσα με τα κεράσια και πασπαλίστε τη σαντιγί με το αμυγδαλάκι και τις νιφάδες της σοκολάτας. Εάν δεν αγοράσετε έτοιμη σαντιγί, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια, να πήξει και ν' αφρατέψει. Σάλτσα με κεράσια, εάν δεν βρείτε έτοιμη, στραγγίστε μία κομπόστα κεράσι, δέστε το ζουμί με λίγο κορν φλάουρ προσθέτοντας και 1-2 κουταλιές ζάχαρη και ανακατέψτε μέσα τα κεράσια.


Από τη Βέφα Αλεξιάδου
Melitsa
Melitsa
Στρατηγος
Στρατηγος

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 495
Ηλικία : 39
Επάγγελμα : Αρχιτέκτονας
Registration date : 18/09/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης