Black Forest ...
5 απαντήσεις
Fantarines :: Ελεύθερος Χρόνος :: Μαγειρική :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Black Forest ...
Μόλις τώρα την έφτιαξα του μωρού μου για αύριο που θα μου έρθει....
Υλικά
για το παντεσπάνι:
• 125 γρ. ζάχαρη
• 125 γρ. αλεύρι
• 5 αβγά
• 30 γρ. κακάο
για το σιρόπι:
• 150 γρ. ζάχαρη
• 150 ml νερό
• 60 ml kirsch ή ρούμι
για τη γέμιση:
• 800 ml κρέμα γάλακτος
• 80 γρ. ζάχαρη άχνη
• 300 γρ. κεράσια σε κονσέρβα
• 50 – 80 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα
• αρκετή κουβερτούρα ξυσμένη
Διαδικασία
Black Forest είναι η αγγλική ονομασία του φανταστικού, υπέροχου, ασύλληπτου παραδοσιακού γλυκού της Νότιας Γερμανίας, "Τούρτα με κεράσια Μέλανας Δρυμός" ή σωστότερα… Schwarzwälder Kirschtorte. Αντε Gesundheit!
Αρχικά, χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι για να πάρει τον αέρα του και να αφρατέψει το γλυκό μαζί με το κακάο και τα ρίχνουμε και αυτά σιγά - σιγά στο μείγμα ενώ ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Μόλις τα υλικά μας δέσουν, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 20-25 εκατοστά, βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά. Καλό θα είναι να ετοιμάζουμε το παντεσπάνι μια μέρα νωρίτερα και να το έχουμε στο ψυγείο, για να κοπεί πιο εύκολα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και περιμένοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν κρυώσει το σιρόπι, ρίχνουμε μέσα το Kirsch (μπορούμε να το βρούμε στις μεγάλες κάβες) ή το ρούμι . Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο. Στη συνέχεια, χτυπάμε περίπου για 4 λεπτά την κρέμα γάλακτος (πρέπει να είναι καλά παγωμένη) με την άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή σαντιγί (δεν τη χτυπάμε παραπάνω γιατί θα μας κόψει).
Τώρα πια, που όλα είναι έτοιμα, κόβουμε το παντεσπάνι που είχαμε ετοιμάσει κατά μήκος σε 3 ίσους σε πάχος δίσκους. Εναποθέτουμε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι, μέχρι να ποτίσει καλά και απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνειά του. Στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη μαρμελάδα τα 300 γρ. περίπου από τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει και τοποθετούμε από πάνω ομοιόμορφα τα μισά κεράσια στραγγισμένα. Βάζουμε επάνω το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι, τη σαντιγί και τα υπόλοιπα κεράσια (μαρμελάδα δεν βάζουμε άλλη). Το καλύπτουμε από πάνω με το 3ο κομμάτι από το παντεσπάνι, ποτίζουμε με σιρόπι και καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί που έχει μείνει και την ξυσμένη κουβερτούρα. Ορμάμε ένας-ένας με τη σειρά.
μιαμ μιαμ!!!
Υλικά
για το παντεσπάνι:
• 125 γρ. ζάχαρη
• 125 γρ. αλεύρι
• 5 αβγά
• 30 γρ. κακάο
για το σιρόπι:
• 150 γρ. ζάχαρη
• 150 ml νερό
• 60 ml kirsch ή ρούμι
για τη γέμιση:
• 800 ml κρέμα γάλακτος
• 80 γρ. ζάχαρη άχνη
• 300 γρ. κεράσια σε κονσέρβα
• 50 – 80 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα
• αρκετή κουβερτούρα ξυσμένη
Διαδικασία
Black Forest είναι η αγγλική ονομασία του φανταστικού, υπέροχου, ασύλληπτου παραδοσιακού γλυκού της Νότιας Γερμανίας, "Τούρτα με κεράσια Μέλανας Δρυμός" ή σωστότερα… Schwarzwälder Kirschtorte. Αντε Gesundheit!
Αρχικά, χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι για να πάρει τον αέρα του και να αφρατέψει το γλυκό μαζί με το κακάο και τα ρίχνουμε και αυτά σιγά - σιγά στο μείγμα ενώ ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Μόλις τα υλικά μας δέσουν, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 20-25 εκατοστά, βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά. Καλό θα είναι να ετοιμάζουμε το παντεσπάνι μια μέρα νωρίτερα και να το έχουμε στο ψυγείο, για να κοπεί πιο εύκολα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και περιμένοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν κρυώσει το σιρόπι, ρίχνουμε μέσα το Kirsch (μπορούμε να το βρούμε στις μεγάλες κάβες) ή το ρούμι . Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο. Στη συνέχεια, χτυπάμε περίπου για 4 λεπτά την κρέμα γάλακτος (πρέπει να είναι καλά παγωμένη) με την άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή σαντιγί (δεν τη χτυπάμε παραπάνω γιατί θα μας κόψει).
Τώρα πια, που όλα είναι έτοιμα, κόβουμε το παντεσπάνι που είχαμε ετοιμάσει κατά μήκος σε 3 ίσους σε πάχος δίσκους. Εναποθέτουμε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι, μέχρι να ποτίσει καλά και απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνειά του. Στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη μαρμελάδα τα 300 γρ. περίπου από τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει και τοποθετούμε από πάνω ομοιόμορφα τα μισά κεράσια στραγγισμένα. Βάζουμε επάνω το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι, τη σαντιγί και τα υπόλοιπα κεράσια (μαρμελάδα δεν βάζουμε άλλη). Το καλύπτουμε από πάνω με το 3ο κομμάτι από το παντεσπάνι, ποτίζουμε με σιρόπι και καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί που έχει μείνει και την ξυσμένη κουβερτούρα. Ορμάμε ένας-ένας με τη σειρά.
μιαμ μιαμ!!!
Zozephin- Αποστρατος
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1697
Ηλικία : 38
Tόπος : Alimos -Athina
Επάγγελμα : Designer
Registration date : 15/05/2008
Απ: Black Forest ...
Ολοι μαζι δεν κανει?Ορμάμε ένας-ένας με τη σειρα
lou- Στρατηγοπουλο
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3860
Ηλικία : 39
Tόπος : θεσ/νικη
Ατάκα : A moment in a million years, callled life
Registration date : 13/02/2008
Zozephin- Αποστρατος
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1697
Ηλικία : 38
Tόπος : Alimos -Athina
Επάγγελμα : Designer
Registration date : 15/05/2008
Απ: Black Forest ...
κοριτσια εγω μονο μια κουταλιτσα θα παρω...θα τηρησω τη διατροφη μου!!
basw...- Αποστρατος
-
Αριθμός μηνυμάτων : 4158
Ηλικία : 37
Tόπος : αθηνα
Επάγγελμα : νηπιαγωγος
Registration date : 27/12/2007
Απ: Black Forest ...
popo thelw twra 1 megalo kommati.....
sorry alla variemai na to mageirepsw...den eimai sxedon katholou tis kouzinas..an kai mageirevw gia mena...
sorry alla variemai na to mageirepsw...den eimai sxedon katholou tis kouzinas..an kai mageirevw gia mena...
Angely- Αποστρατος
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3916
Ηλικία : 36
Registration date : 25/01/2008
Απ: Black Forest ...
τρελαινομαι για αυτο το γλυκο....κ για τσιζ κεικ....
ξερω κ μια αλλη συνταγη για αυτη την τουρτα αλλα πιο ευκολη κ πιο γρηγορη....καποια στιγμη θα τη γραψω...
ξερω κ μια αλλη συνταγη για αυτη την τουρτα αλλα πιο ευκολη κ πιο γρηγορη....καποια στιγμη θα τη γραψω...
fotgeo- Αποστρατος
-
Αριθμός μηνυμάτων : 2744
Ηλικία : 38
Tόπος : πειραιας
Επάγγελμα : β.λογιστη-μανικιουρ/πεντικουρ/ονυχοπλαστικη/μακιγιαζ+φρυδι+μονιμες βλεφαριδες!
Ατάκα : βαλε διαολε
Registration date : 10/12/2007
Fantarines :: Ελεύθερος Χρόνος :: Μαγειρική :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|